NASVETI IN TRIKI ZA IZDELAVO NAJBOLJŠE SADNE SKLEDICE

Izdelava sadne skledice je enostavna. Pa vendar bodo z upoštevanjem nekaj nasvetov in trikov vse tvoje sadne skledice res tiste "ta prave", polna užitka in zadovoljstva. Slastno :-).

Uporabi zrelo sadje. Zrelo sadje je okusnejše in bolj sladko. Torej, uporabi ga!  

 

Uporabi narezano sadje. Sadje nareži in narezanega stresi v mikser. Manj kot mora mikser miksati sadje bolj kremaste in gostejše bodo tvoje sadne skledice. 

 

Uporabi kvaliteten in močnejši mikser (blender). Ker so sestavine za sadno skledico v zamrznjenem stanju priporočamo kvaliteten mikser (blender), ki bo zmogel vse sestavine zmešati v enakomerno zmes. V kolikor vaš mikser tega ne zmore, sestavine pred miksanjem pustite nekaj časa na sobni temperaturi, da se nekoliko odtalijo (ne pa popolnoma!). Skledica zaradi tega sicer ne bo toliko gosta, je pa to še vedno boljše, kot da miksate predolgo saj mikser pri tem sadje segreva.  

  

V sadni skledici uporabi 3 ali 4 vrste sadja. Nekako klasična je kombinacija Açaí, banana, jagode in borovnice. Ampak zlahka katerokoli našteto sadje zamenjaš z ananasom, pasijonko, mangom, kokosom, papayo, malinami, kivijem, hruškami. 

 

Veganske sadne skledice. V kolikor prisegaš na vegansko hrano potem sadno skledico izdelaj tako, da izpustiš med ali ga nadomestiš s katerim od veganskih sladil. Enako velja tudi za mleko. Klasično kravje nadomesti za kokosovo, riževo, ovseno, uporabi vodo ali jabolčni, pomarančni, ananasov sok. 

 

Pripravi se vnaprej. Za čudovito kremasto in gosto strukturo sadnih skodelic moraš uporabiti zamrznjeno sadje, zato planiraj, da ga imaš vsaj nekaj vedno v svojem zamrzovalniku. 

 

Ne miksaj predolgo. In ne prekratko. Ob predolgem miksanju bo tvoja sadna skledica postala preveč tekoča, mikser sadje segreva in s tem sadje oksidira.  Na drugi strani pa si v sadni skledici tudi ne želiš koščkov sadja. Zato miksaj ravno toliko časa, da bo sadna skledica enakomerna, gosta sadna zmes. To je okvirno 60 sekund.  

 

Takoj pojej. Sadne skledice so najboljše postrežene takoj. Kar pa ne pomeni, da bodo kaj slabše tudi, če nekoliko odstojijo. Še vedno bodo okusne in polnega sadnega okusa, le goste ne bodo več toliko. 

 

Izbira dodatkov. Je prepuščena tvojemu okusu, izbiri in domišljiji. V vsakem primeru priporočamo, da kot glavna dodatka uporabiš narezano sadje in granolo. 

 

Želimo ti obilo veselja v pripravi in uživanju v tvojih unikatnih sadnih skledicah. 

Iz naše trgovine

    AÇAÍ sadni pire PREMIUM
    Uživajte v 100% naravnem Açaí Premium pireju! Pakiran v 100g vrečkah, ekološko pridelan, brez GSO, glutena, alergenov in popolnoma veganski. Idealno za zdrav in okusen življenjski slog!
    Cena z DDV:
    4,80 €
    MANGO sadni pire
    Uživajte v 100% naravnem Mango sadnem pireju! Pakiran v 100g vrečkah, pridelan, brez GSO, glutena, alergenov in popolnoma veganski. Idealno za zdrav in okusen življenjski slog!
    Cena z DDV:
    4,20 €
    PASIJONKA sadni pire
    Uživajte v 100% naravnem Pasijonka pireju! Pakiran v 100g vrečkah, pridelan brez GSO, glutena, alergenov in popolnoma veganski. Idealno za zdrav in okusen življenjski slog!
    Cena z DDV:
    4,20 €

    Povezane novice

    V Sloveniji je kultura zdravega prehranjevanja gledano na svetovni nivo nadpovprečna. Vegetarijanci, vegani, presnojedci,... postajajo zastopani v čedalje večjem številu. Z novimi načini prehranjevanja so povezani tudi novi načini pripravi jedi in pijač. Sadna skledica je ena izmed njih.

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?